Kuinka voit keskittyä avokonttorissa?

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Työskenteletkö avotoimistossa? Usein avotoimistossa on vaikea keskittyä, sillä se on yleensä meluisa paikka ja täynnä työkaverien keskeytyksiä.

Paras tapa välttää nämä keskeytykset, on tehdä keskittymistä vaativat tehtävät muualla, kuten kotona tai kahvilassa (itse asiassa kahvilan neutraali taustamelu saattaa nostaa tehokkuuttasi). Mikäli et halua poistua työpaikaltasi, siirry pois työpisteeltäsi esimerkiksi tyhjään neuvotteluhuoneeseen tai muuhun tilaan.

Etätyö ei kuitenkaan ole aina mahdollista, joten miten siis voit välttää kollegoidesi keskeytykset? Yksinkertaista: hanki mahdollisimman isot kuulokkeet ja käytä niitä aina, kun haluat syventyä johonkin tehtävään. Isot kuulokkeet viestivät sanattomasti kollegoillesi, että sinua ei kannata häiritä. Et uskokaan kuinka tehokasta tämä on!

Sinun ei välttämättä tarvitse kuunnella kuulokkeista mitään, mutta joidenkin tutkimusten mukaan vieraan (ja erityisesti instrumentaalisen) musiikin kuuntelun saattaa lisätä tehokkuuttasi ja keskittymiskykyäsi. Huomaa kuitenkin, että tutun (ja sanoitetun) musiikin kuuntelu saattaa toisaalta haitata keskittymiskykyäsi, joten kokeile mikä ratkaisu sopii juuri sinulle.

Kuuntele lisää tästä aiheesta podcast-muodossa tästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s