Seitsemän parasta kirjasuositustani johtamisesta, työelämästä ja yhteiskunnasta

Beautiful Young Woman Reading A Book In The Bed by nenetus

Picture courtesy of FreeDigitalPhotos.net / nenetus

Olen viime vuosina jälleen lukenut taas muutamia niin erinomaisia kirjoja, että palan halusta jakaa ne kanssanne, rakkaat lukijani. Tässä niistä seitsemän parasta:

Marcus Buckingham & Ashley Goodall – Nine Lies About Work: A Freethinking Leader’s Guide to the Real World

Tämä kirja romuttaa monet johtamisen ja henkilöstöhallinnon vakiintuneet totuudet tieteellisen tutkimuksen keinoin. Kirja perustelee muun muassa miksi sinun kannattaa keskittyä vahvuuksiesi kehittämiseen heikkouksesi korjaamisen sijasta, miksi pitkäaikainen toimintasuunnittelu on turhaa, miksi nykymuotoiset työntekijäarvioinnit on syytä heittää romukoppaan ja millainen on oikeasti hyvä johtaja. Suosittelen tätä kirjaa erityisesti suurien organisaatioiden johtajille, esimiehille ja henkilöhallinnossa työskenteleville. Lue, jos uskallat!

Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund: Faktojen Maailma – Asiat ovat paremmin kuin luulet

Tuntuuko siltä, että maailma muuttuu vaarallisemmaksi ja turvattomammaksi paikaksi vuosi vuodelta? Vuonna 2017 edesmennyt lääkäri ja tilastotieteilijä Hans Rosling romuttaa tämän ja lukuisia muita uskomuksia loistavassa kirjassaan. Suosittelen myös katsomaan Roslingin upeita, visualisaatioita pursuavia, luentoja Youtubesta.

Project Management (DK Essential Managers)

Valtaosa työstä tehdään nykyään projekteissa, mutta ammattiseen projektihallintaan on mielestäni tarjolla valitettavan vähän hyviä kirjoja tai koulutusta. Jos haluat viedä oman projektinhallintaosaamisesi uudelle tasolle, niin tämä kirjan on sinua varten. Pidin erityisesti kirjan erittäin tiivistä ilmaisusta ja tämän kirjan luet todennäköisesti yhdessä iltapäivässä kannesta kanteen. Tätä kirjaa kannattaa pitää työpöydällä joka kerta kun käynnistät uuden projektin! Suosittelen lämpimästi myös tutustumaan muihin DK Essential Managers-sarjan kirjoihin.

Alan Eagle: Trillion Dollar Coach: The Leadership Playbook of Silicon Valley’s Bill Campbell

Googlen Schmidt, Rosenberg ja Eagle, keskittyvät uusimmassa kirjassaan legendaarisen yritysvalmentajan Bill Campbellin johtamisoppeihin. Vuonna 2016 menehtynyt Campbell oli yliopiston jalkapallovalmentaja, joka siirtyi valmennusuransa jälkeen liike-elämään ja oli merkittävä taustavaikuttaja Googlen, Applen ja Amazonin menestyksessä. Trillion Dollar Coach on mainio ja tiivis valmentavan johtamisen opas, joka ei sorru kuivakkaan teoriaan vaan nojaa vahvasti kiinnostaviin tarinoihin. Lisäksi kirjan runsaat lähdeviitteet tarjoavat paljon lisäluettavaa osaamisensa syventämisestä kiinnostuneille.

Robert I. Sutton: Työpaikan kusipäät – selviytyjän opas

Jokainen meistä on heitä kohdannut – nimittäin työpaikan kusipäitä. Valitettavasti joskus kusipää on oma esimies. Sutton kuvaa kirjassaan työpaikan kusipäätyypit ja antaa yksinkertaisia ja yllättäviäkin ohjeita siitä, kuinka säilytät mielenterveytesi ja opit käsittelemään heitä.

Cathy O’Neill: Matikkatuhoaseet – Miten suuraineisto lisää eriarvoisuutta ja tuhoaa demokratiaa

Algortimit ja suuret tietoaineistot ovat osa jokapäiväistä elämäämme ja ne vaikuttavat siihen saatko haluamasi työ- tai opiskelupaikan, millä ehdoilla saat lainoja ja vakuutuksia sekä millaista sisältöä näet verkossa ja sosiaalisissa medioissa. Tämä kirja paljastaa runsaiden varoittavien esimerkkien kautta, miten tämä kaikki voi mennä pahasti pieleen ja uhata sekä yksilöitä että yhteiskuntia. Lue tämä kirja, niin ymmärrät miksi meidän ei kannata sokeasti luottaa suuriin tietoaineistoihin ja niistä johtopäätöksiä tekeviin tekoälysovelluksiin.

Adam Alter – Vastustamaton – Miksi emme pysty lopettamaan tsekkaamista, skrollaamista, klikkaamista ja seuraamista

Jos koet, että sinä tai läheisesi näprää liikaa älypuhelimintaan, käytät liikaa sosiaalisia medioita tai ahmit sarjoja suoratoistopalveluista, saattaa kyseessä olla käyttäytymisaddiktio. Adam Alterin kirjoittama kirja aiheesta on pakollista luettavaa jokaiselle, joka haluaa käyttää omansa, lastensa ja läheistensä energian ja huomion järkevämmin.

P.S. Olethan muuten myös tutustunut uusimpaan kirjaani, joka on saatavilla painetun kirjan lisäksi myös e-kirjana ja äänikirjana?

P.P.S. Tykkää, kommentoi ja jaa tätä kirjoitusta alla olevista jakonapeista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s