Näin vähennät sosiaaliseen mediaan kuluvaa aikaa

Facebook logo

Facebook ja muut sosiaaliset mediat voivat viedä pahimmillaan monta tuntia päivästäsi ja haitata työtäsi, arkeasi ja jopa untasi. Erityisesti älypuhelimen sovellukset ja push-ilmoitukset voivat olla erittäin koukuttavia.

Lue keskitetysti ja poista ilmoitukset

Sosiaalisiin medioihin (mm. Facebook ja Twitter) pätee sama kuin sähköpostiohjelmaan: jos pidät niitä koko ajan auki, ne keskeyttävät työsi kymmeniä jopa satoja kertoja päivässä. Suosittelen sosiaalisiin medioihin pääsääntöisesti samoja sääntöjä kuin sähköpostin lukemiseen: käy lukemassa uutiset ja päivitykset keskitetysti 1-2 kertaa päivässä sinulle sopivina ajankohtina (ns. niputtaminen).

Älä siis pidä sosiaalisia medioita auki tietokoneellasi ja jos käytät niitä älypuhelimellasi, poista kaikki ilmoitukset saapuneista viesteistä ja muista tapahtumista. Käy lukemassa päivityksiä silloin kuin itse haluat, ei silloin kun sovellus sitä sinulta vaatii.

Älä aloita päivääsi sosiaalisella medialla

Älä avaa sosiaalista mediaa heti aamusta, sillä se usein ”vie mennessään” ja pian huomaat, että olet roikkunut sosiaalisessa mediassa ensimmäisen (ja usein tehokkaimman) tunnin työpäivästäsi. Lue lisää tästä kuinka päivät kannattaa aloittaa.

Kuvakkeet pois aloitusnäkymästä

Tiedäthän sanonnan ”poissa näkyvistä, poissa mielestä”? Tämä pätee erityisen hyvin älypuhelimen sovelluksiin. Jos pidät sosiaalisten medioiden kuvakkeita älypuhelimesi aloitusnäytöllä, käytät niitä huomattavasti enemmän verrattuna siihen, että kuvakkeet olisivat toisella tai kolmannella välilehdellä. Siirrä siis kuvakkeet pois aloitusnäkymästä, jos haluat vähentää sosiaalisiin medioihin kuluvaa aikaa.

Lisää Sampon tehokkuusvinkkejä kuulet joka maanantai kello 9 Korppilan Pursiseurassa Radio NRJ:ltä osiossa “Tehokkuustohtori Sampo Sammaliston viikon tehokkuusvinkki”.

 

One thought on “Näin vähennät sosiaaliseen mediaan kuluvaa aikaa

  1. Mielestäni sosiaaliset mediat eivät kuulu työpaikalle eivätkä työpäiviin, ellei työtehtäviin kuulu nimenomaan niiden seuraaminen tai päivittäminen. Itselleni ei tulisi mieleenkään roikkua sosiaalisessa mediassa työaikana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s