Kuinka voit irtautua työstä kesälomalla?

Image courtesy of David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net

Lomalla on tarkoitus irtautua työstä, ladata akkuja ja viettää aikaa läheistensä kanssa. Valitettavasti ajatustyöläiselle tämä ei aina onnistu, koska älypuhelimen työsähköposti ja puhelut houkuttelevat salakavalasti tekemään töitä lomallakin.

Nämä sudenkuopat ovat kuitenkin vältettävissä ja sinäkin voit lomailla rauhassa noudattamalla seuraavia vinkkejä:

Automaattinen sähköpostin vastausviesti

Monille sähköpostista irtautuminen on vaikeaa ja tähän voi auttaa hyvä automaattinen vastausviesti. Kirjoita viestiin että olet lomalla, etkä vastaa sähköposteihisi. Pyri hankkimaan itsellesi varahenkilö, johon viestin lähettäjä voi olla yhteydessä kiireellisissä tapauksissa tai lisää viestiin kännykkänumerosi kiireellisiä tapauksia varten. Oman kokemukseni mukaan vain harvat kehtaavat soitella, ellei asia todella ole kiireellinen.

Automaattinen lomailmoitus kännykkään

Tiesitkö, että monet operaattorit tarjoavat automaattisia lomailmoituksia kännykkään? Silloin kun ilmoitus on päällä, soittaja kuulee viestin jossa kerrotaan mihin asti olet lomalla, sekä tarjotaan mahdollisuus numerovalinnalla saada sinuun yhteys, mikäli kyseessä on yksityisasia. Mikäli sinuun otetaan yhteyttä pääasiassa puhelimitse, voi tämä palvelu pelastaa lomasi.

Varaa sähköpostin putsauspäivä ensimmäiseksi työpäiväksi loman jälkeen

Mielestäni lomalla ei työsähköpostia tarvitse lukea. Monet kuitenkin perustelevat lomalla työsähköpostien lukemista sillä, että jos he silloin tällöin lueskelevat meilejä lomalla, ei näitä ole niin paljon odottamassa kun he palaavat töihin.

Jos kuitenkin haluat lomailla lukematta työsähköpostejasi, suosittelen että varaat ennen lomalle lähtösi ensimmäisen työpäivän kalenteristasi pelkästään sähköpostilaatikon tyhjentämiseen. Näin voit huoletta jättää työsähköpostisi lukematta, koska tiedät että sinulla on rutkasti aikaa niiden hoitamiseen kun palaat töihin.

Varo älypuhelimen sähköpostiansoja

Älypuhelimen sähköpostiohjelma madaltaa kynnystä lukea työsähköposteja lomalla ja vapaa-ajalla. Tämän takia suosittelenkin joko poistamaan ohjelman kokonaan tai ainakin poistamaan kaikki ääni- ja kuvailmoitukset saapuneesta sähköpostista.

Muista myös siirtää sähköpostisovelluksen kuvake pois aloitusnäkymästä toiselle tai kolmannelle välilehdelle. Jos et tee näin, niin sinulla on kiusaus lukea työsähköposteja aina kun katsot älypuhelimesi näyttöä ja huomaat että sinulle on saapunut viestejä.

P.S. Voit myös kuunnella nämä vinkit Radio NRJ:n viikon tehokkuusvinkistäni. Lisää Sampon tehokkuusvinkkejä kuulet joka maanantai kello 9 Korppilan Pursiseurassa Radio NRJ:ltä osiossa “Tehokkuustohtori Sampo Sammaliston viikon tehokkuusvinkki”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s