Tehokkain tapa tallentaa kaikki mitä haluat muistaa tai säilyttää

Image courtesy of adamr / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of adamr / FreeDigitalPhotos.net

Tuleeko mieleesi joka päivä kymmeniä asioita, ideoita ja dokumentteja, jotka olisi syytä muistaa tai tallettaa myöhempää käyttöä varten? Useimpina päivinä minulle ainakin tulee.

Mielestäni tehokkain tapa muistaa ja tallentaa nämä asiat, on käyttää kamerakännykkääni apuna. Tässä on muutamia tapoja, joita itse hyödynnän lähes joka päivä:

  • Kun käyn konferensseissa, tapaan usein kymmeniä uusia ihmisiä parin päivän sisällä ja kerään heidän käyntikorttinsa. Kuvaan jokaisen käyntikortin, meilaan ne itselleni puhelimestani ja heitän käyntikortit pois.
  • Teen kaikki kululaskuni niin, että otan välittömästi kuvan lounaskuiteista, taksikuiteista, lentolippujen kannoista, hotellilaskuista, matkalipuista ja meilaan ne itselleni puhelimestani kululaskutusta varten.
  • Olen aivoriihessä tai muussa kokouksessa, jossa ideoidaan tussi- tai fläppitaululle. Otan näistä kuvan ja lähetän ne kaikille osallistujille.
  • Jos teen palaverissa käsin muistiinpanoja, otan näistä kokouksen jälkeen kuvan, meilaan ne itselleni ja tallennan kuvan kovalevylleni kansioon, josta löydän sen tarvittaessa nopeasti.
  • Silloin kun vielä omistin auton, tallensin matkamittarin lukemat ajopäiväkirjaani varten. Otan siis auton mittaristosta kuvan ennen matkalle lähtöä ja heti kun saavun lopulliseen määränpäähän. Käytän näitä kuvia myöhemmin, kun täytän ajopäiväkirjani.
  • Kun luen mielenkiintoisia kirjoja, joiden opit haluat muistaa myöhemmin, teen alleviivauksia ja kuvaan kaikki sivut jotka sisältävät alleviivauksiani. Näin saan helpon sähköisen referaatin tästä kirjasta.

Voit kuunnella tämän vinkin podcastina tästä linkistä. Lisää Sampon tehokkuusvinkkejä kuulet joka maanantai kello 9 Korppilan Pursiseurassa Radio NRJ:ltä osiossa “Tehokkuustohtori Sampo Sammaliston viikon tehokkuusvinkki”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s