Kuinka työpäivä kannattaa aloittaa?

Image courtesy of Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of Sura Nualpradid / FreeDigitalPhotos.net

Mikä on ensimmäinen asia, jonka teet kun aloitat työpäiväsi? Jos olet kuten 90% suomalaisista, syöksyt ensimmäisenä lukemaan saapuneita sähköpostejasi. Tämä on kuitenkin erittäin huono tapa, josta kannattaa opetella pois, mikäli haluat nostaa työtehoasi ja vähentää stressiä.

Työpäivän aloittaminen sähköpostilla nimittäin virittää aivosi reaktiiviseen mielentilaan – vastaat sinulle esitettyihin pyyntöihin, kysymyksiin ja vaatimuksiin sen sijaan, että itse päättäisit mitkä ovat sinun kannaltasi päivän tärkeimmät työtehtävät. Tämä tuntuu usein siltä, että vietät päiväsi sammutellen tulipaloja ilman, että sinulla on sanavaltaa siihen, kuinka työpäiväsi käytät.

Kokeile sen sijaan aloittaa jokainen työpäiväsi viiden minuutin suunnittelulla: katso kalenteriasi ja tehtävälistaasi ja mieti mitä haluat tehdä tänään, missä sinun pitää olla, ketä pitää tavata ja mitä olet luvannut hoitaa. Tämä yksinkertainen tapa virittää aivosi proaktiiviseen mielentilaan, jossa itse päätät mikä on tärkeää ja miten käytät aikasi. Proaktiivinen mielentila auttaa sinua keskittymään olennaiseen sekä lisää työtyytyväisyyttäsi, koska se lisää oman ajanhallintasi ja itsemääräämisoikeuden tunnetta.

Päivän aloitustavalla on suuri merkitys, sillä se määrittää pitkälti kummassa mielentilassa tulet viettämään kyseisen päivän. Kuuntele lisää Radio NRJ:n viikon tehokkuusvinkistäni.

P.S. Lisää Sampon tehokkuusvinkkejä kuulet joka maanantai kello 9 Korppilan Pursiseurassa Radio NRJ:ltä osiossa “Tehokkuustohtori Sampo Sammaliston viikon tehokkuusvinkki”. Viikon tehokkuusvinkit on koottu myös tälle sivulle osioon ”Podcastit”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s