3 Ilmaisohjelmaa, jotka säästävät sinulta aikaa

Image courtesy of kromkrathog / FreeDigitalPhotos.net

Minussa on hieman nörtin vikaa ja kokeilen jatkuvasti uusia ilmaisia tietokoneohjelmia ja verkkopalveluita. Hylkään useimmat näistä muutaman minuutin kokeilun jälkeen, mutta jotkin näistä otan aktiiviseen käyttöön, koska he helpottavat elämääni ja lisäävät tehokkuuttani. Tässä kirjoituksessa esittelen kolme omasta mielestäni hyödyllistä ilmaisohjelmaa tai verkkopalvelua, joita itse käytän säännöllisesti.

Evernote – ylivoimainen muistikirja. Evernote on käsittämättömän monipuolinen muistikirjaohjelma, jonka avulla voit tallentaa tekstiä, kuvia, tiedostoja ja verkkosivuja sekä organisoida ne haluamallasi tavalla. Evernote on saatavilla tietokoneille, älypuhelimille ja tableteille. Evernote-ohjelma (tai mobiliililaitteissa sovellus) on asennettava laitteeseen ja sinne syötetty tieto tallennetaan Evernoten palvelimille, eli se on niin sanottu pilvipalvelu. Näin ollen pääset käsiksi muistiinpanoihisi älypuhelimestasi, tietokoneeltasi tai tabletiltasi ja Evernote synkronisoi tietosi joka laitteelle. Hankkiudu kerralla eroon muistilapuista ja tehtävälistoistasi ja asenna Evernote! Huomaa kuitenkin, että Evernote ei korvaa kalenteria, sillä sen avulla et voi ajastaa tehtäviä. Lue lisää kalenterin käytöstä tästä.

Doodle – etsi kaikille sopiva tapaamisaika ison porukan kesken tehokkaasti. Oletko koskaan yrittänyt löytää sopivaa tapaamisaikaa useamman kollegan tai kaverin kesken sähköpostin avulla? Useimmiten se on todella raivostuttavaa ja tehotonta! Doodle ratkaisee tämän ongelman lopullisesti. Doodle on verkkopalvelu, joka ei vaadi rekisteröintiä (tämä on loistavaa, koska itse en kaipaa enempää käyttäjätunnuksia ja salasanoja). Käytännössä siis menet Doodlen verkkosivulle, luot kyselyn ja lähetät sen sähköpostilla suunnittelemasi tapaamisen osallistujille, joista kukin käy merkitsemässä hänelle sopivat tapaamisajat. Sinä kyselyn luojana saat automaattisesti tiedon sähköpostin sitä mukaa, kun osallistuvat ovat tehneet merkintänsä. Doodlen avulla siis lähetät tasan kaksi sähköpostia osallistujille – yhden jossa lähetät linkin Doodle-kyselyyn ja toisen jossa ilmoitat kyselyn perusteella löydetyn, kaikille sopivan, tapaamisajankohdan!

Dropbox – helpoin tapa jakaa tiedostoja. Kuinka monta kertaa olet joutunut lähettämään suuria tiedostoja sähköpostilla? Itse teen sitä lähes päivittäin ja usein tätä hankaloittaa suuri tiedostokoko, (tai useamman pienemmän tiedoston yhteenlaskettu suuri koko) jonka takia sähköpostiohjelma ei suostu lähettämään tai vastaanottamaan viestiä. Ajattele esimerkiksi tilannetta, jossa sinun pitäisi lähettää 10 keskikokoista (2 Mb) PowerPoint-tiedostoa asiakkaallesi. Pakkaamalla nämä yhteen zip-tiedostoon tuottaa pakkauksesta huolimatta silti liian suuren tiedoston useimmille sähköpostiohjelmille. Dropbox on pilvipalvelu, joka ratkaisee tämän ongelman. Droboxin avulla voit ladata zip-tiedostosi pilveen ja lähettää asiakkaillesi yhden ainoan verkkolinkin, jota klikkaamalla he voivat ladata tiedoston koneelleen. Dropbox on todella monikäyttöinen ohjelma ja tällainen tiedoston jakaminen on vain yksi sen todella hyödyllisitä ominaisuuksista!

Lisää hyödyllisiä ilmaisohjelmia löydät sivustolta Ilmaisohjelmat.fi.

Mitä ohjelmia sinä käytät lisätäksesi tehokkuuttasi ja helpottaaksesi elämääsi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s