Tuumasta toimeen – näin muutat ideasi tuloksiksi

Image courtesy of chanpipat / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of chanpipat / FreeDigitalPhotos.net

Tuleeko mieleesi jatkuvasti ideoita, joista suurin osa jää toteuttamatta? Minulla oli ennen tapana unohtaa useimmat ideoistani ennen kuin ehdin toteuttaa niitä. Loput ideat puolestaan päätyivät ns. ”ikuisuusprojekteiksi” jotka jäivät jatkuvasti ”kiireellisempien” tai ”tärkeämpien” tehtävien jalkoihin. Pikkuhiljaa oma intoni näiden ”ikuisuusprojektien” toteuttamiseen laimeni ja ne jäivät unholaan.

Omasta mielestäni tällainen ideoiden haaskaaminen oli todella turhauttavaa ja päätin keksiä keinon, jolla saan toteutettua uusia ideoitani ja välttää ”ikuisuusprojektien” kasaantumista. Tässä kirjoituksessa kuvaan tärkeysjärjestyksessä ne keinot, jotka olen itse havainnut toimiviksi.

Ylivoimaisesti paras: toteuta ideasi heti. Tämä on ylivoimaisesti paras tapa, eli ryhtyä tuumasta toimeen välittömästi! Kun toteutat ideasi heti, ovat ne tuoreina päässäsi ja sinulla on reilusti intoa ryhtyä hommiin täydellä teholla.

Tutkimusten mukaan nimenomaan projektien aloittaminen on niiden tärkein menestystekijä, sillä ihmisten on usein vaikea jättää kesken tehtäviä, jotka he ovat jo aloittaneet. Aloita siis heti, kun saat idean (tai heti ensimmäisen tilaisuuden saatuasi) jos haluat todella toteuttaa ideasi!

Toimii useimmiten: päätä milloin toteutat ideasi. Mikäli et pysty toteuttamaan ideaasi välittömästi (esimerkiksi jos istut juuri palaverissa tai vietät aikaa perheesi kanssa), varaa kalenteristasi aikaa jolloin toteutat ideasi. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi päätät että ”toteutan tämän idean tämän viikon torstaina kello 13:00-14:30.

Tämä menetelmä toimii useimmiten hyvin, sillä asetat itsellesi määräajan (deadline) sekä varaat itsellesi aikaa ideasi toteutukseen. Määräajat ovat erittäin tehokas keino patistaa itseään asioiden suorittamiseen. Mikäli käytät tätä keinoa, pidä kiinni siitä, että toteutat ideasi sille varattuna aikana! Itse olen huomannut, että usein kiusaus siirtää tai jättää toteutus tekemättä saattaa olla suuri, koska juuri sillion kun kyseinen kalenteri-ilmoitus kilahtaa, sinulla on jotain ”kiireellisempää” ja ”tärkeämpää” käsilläsi.

Riskialtis: kirjoita ideasi muistiin. Tämä keino soveltuu mielestäni ainoastaan vähemmän tärkeiden ideoiden toteuttamiseen, sillä tätä keinoa käyttäessäsi on suuri riski, että ideasi ”laimenee” ajan kuluessa ja se jää kokonaan toteuttamatta. Kuitenkin jo se, että kirjoitat ideasi ylös tehtävälistaasi, nostaa todennäköisyyttä että toteutat ideasi verrattuna siihen, että et kirjoita niitä mihinkään ylös.

Suosittelen ideoiden tallentamiseen ja tehtävälistojen pitämiseen lämpimästi Evernoten ja kamerakännykän hyödyntämistä. On hyödyllistä myös opetella keinot kuinka saat lyhennettyä tehtävälistaasi tehokkaasti.

Osallistu keskusteluun ja kirjoita tämän kirjoituksen kommentteihin, kuinka sinä autat itseäsi ryhtymään tuumasta toimeen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s