Voiko rahalla ostaa onnea?

Image courtesy of pakorn / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of pakorn / FreeDigitalPhotos.net

Raha ei itsessään tuo onnea, mutta tutkimustulosten mukaan käyttämällä ylimääräiset rahasi oikein, voit maksimoida rahankäytön mahdollistamat hyvät tunteet ja muistot.

Osta kokemuksia, älä tavaraa

Tutkimusten mukaan tavaroiden tuoma onni haihtuu nopeasti ja huomattavasti pitkäkestoisempia hyviä tunteita tuovat hyvien kokemusten ja elämysten muistelu. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lomamatkat, hyvät ateriat, teatteri- tai sirkusesitykset ja erilaiset elämykset. Keskity siis käyttämään rahaa asioiden tekemiseen, asioiden omistamisen sijaan.

Tee asioita yhdessä

Erityisen pitkäkestoisia hyviä muistoja tuovat asiat, joita teet yhdessä läheistesi kanssa. Myös rahan käyttäminen toisiin ihmisiin esimerkiksi hyväntekeväisyyden, lounaan tarjoamisen tai lahjan ostamisen muodossa lisää onnellisuuttasi.

Hanki mukavaa odotettavaa

Vanha viisaus nautintojen pitkittämisestä pitää tutkitusti paikkaansa, sillä saat onnea jo mukavan asian odottamisesta. Itse pyrin siihen, että minulla on aina kalenterissani jotain mukavaa odotettavaa, kuten esimerkiksi lomamatka tai mukava ilta ystävieni kanssa.

Lisää Sampon tehokkuusvinkkejä kuulet joka maanantai kello 9 Korppilan Pursiseurassa Radio NRJ:ltä osiossa “Tehokkuustohtori Sampo Sammaliston viikon tehokkuusvinkki”.

P.S. Rahahuolet voivat olla merkittävä ahdistuksen lähde, mikäli rahat eivät meinaa riittää normaaleihin elinkustannuksiin. Jos murehdit jatkuvasti raha-asioista tai haluat vaurastua, niin lue tämä kirjoitukseni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s