3 vinkkiä kuinka voit lukea enemmän ja muistaa lukemasi paremmin

Image courtesy of anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of anankkml / FreeDigitalPhotos.net

Lukeminen on mielestäni yksi parhaista keinoista kehittää itseään ja saada uusia ideoita työhän ja vapaa-aikaan. Tässä on vinkkini siihen, kuinka ehdit lukea enemmän ja miten  muistat lukemasi paremmin.

Kerää koko ajan listaa mielenkiintoisista kirjoista. Valitettavan usein luin tai kuulin hyvistä kirjoista, mutta unohdin ne siinä vaiheessa kun olin kirjastossa tai kirjakaupassa. Tästä viisastuneena pidän nykyisin listaa kirjoista, joita haluan lukea Evernote-älypuhelinsovelluksessani, joka on aina mukanani. Mielenkiintoisia kirjoja löydät myös mm. Goodreads-palvelun avulla sekä esim Amazon Best Sellers- ja New York Times Best Sellers-listoilta.

Lue muutama sivu joka päivä. Olen madaltanut kynnystä lukemiselle siten, että luen muutaman sivun joka päivä esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä sekä iltaisin sängyssä ennen nukkumaanmenoa. Tällä tavalla saan luettua vaivattomasti 1-2 kirjaa kuukaudessa.

Alleviivaa ja kuvaa sivut tietokoneellesi. Minua harmitti aikaisemmin se, että luin mielenkiintoisia kirjoja, mutta unohdin niiden arvokkaat opit parissa viikossa lähes täysin. Nykyään teenkin niin, että alleviivaan tärkeimmät kohdat ja teen marginaaleihin muistiinpanojani. Kun olen lukenut kirjan, kuvaan älypuhelimellani jokaisen sivun jossa on muistiinpanoja ja siirrän kuvat tietokoneelleni. Aina kun haluan kerrata kirjan oppeja, on helppoa ja nopeaa käydä läpi nämä kuvat koneeltani.

P.S. Jos etsit mielenkiintoista luettavaa, katso 40 suosittelemaani kirjaa tästä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s