Älä anna tehtävälistasi stressata sinua – yksinkertainen tapa lyhentää tehtävälistaasi

Image courtesy of Ohmega1982 / FreeDigitalPhotos.net

Kasvaako tehtävälistasi jatkuvasti? Onko siitä tullut lähinnä ikuisuusprojektien hautausmaa, joka itse asiassa vaan muistuttaa sinua kaikista tekemättömistä tehtävistäsi aiheuttaen sinulle stressiä ja ahdistusta?

Tämä oli minulle tuttua, kunnes opin yksinkertaisen ja uskomattoman tehokkaan keinon lyhentää tehtävälistaani. Tätä keinoa käyttämällä saan paljon enemmän aikaan, koen vähemmän stressiä tekemättömistä töistä ja saan jatkuvasti pieniä onnistumisen tunteita yliviivatessani suoritettuja tehtävälistastani tehtäviä!

Keino jonka opin oli se, että aloin ajastamaan tehtävälistani tehtäviä – toisin sanoen päätin milloin haluan tehdä kunkin tehtävän ja varasin sille riittävän määrän aikaa kalenteristani. Tämän jälkeen kun olin varannut tehtävälle ajan, pystyin huoletta yliviivaamaan kyseisen tehtävän tehtävälistastani. Voit varmaan arvata, minkä helpotuksen sain tästä!

Suosittelenkin, että käyt tehtävälistasi läpi ja teet seuraavat toimet jokaisen tehtävän kohdalla:

Valitse päivä jolloin teet kyseinen tehtävän (riippuen siitä kuinka kiireellinen kyseinen tehtävä on, eli milloin tehtävä pitää olla tehtynä).

Varaa tälle tehtävälle kalenteristasi sen suorittamiseen kuluva aika. (suosittelen lisäämään tähän aika-arvioon hieman puskuria sen varalta, ettei kaikki mene putkeen)

Yliviivaa tai poista tämä tehtävä tehtävälistastasi (tämä on lempikohtani)

Voit myös harkita luopuvasi perinteisestä tehtävälistasta ja ruveta ajastamaan tehtäviä sitä mukaa, kun niitä sinulle ilmaantuu. Lue myös lisää siitä, miten voit käyttää kalenteriohjelmaa lisätäksesi tehokkuuttasi ja vähentääksesi stressiä.

Miten sinä hallitset tehtävälistaasi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s