Ryöstetäänkö sinua joka päivä?

Image courtesy of chanpipat / FreeDigitalPhotos.net

Tuntuuko sinusta usein siltä, että olet koko ajan todella kiireinen, mutta samalla myös siltä, ettet saa juuri mitään aikaan? Tämä voi johtua siitä, että annat muiden ihmisten ryöstää suurimman osan työajastasi, koska reagoit heidän pyyntöihinsä sen sijaan, että tekisit suunnitelmallisesti itsesi kannalta tärkeimpiä töitä. Tarkoitan tällä sitä, että kulutat suuren osan päivästäsi vastailemalla sinulle lähetettyihin sähköposteihin, vastaamalla puhelinsoittoihin ja istumalla palavereissa, jotka joku muu on tunkenut kalenteriisi. Samalla omat työsi kasautuvat ja luovat piinaavan kolkutuksen takaraivoosi.

Tähän noidankehään on helppo ratkaisu, joka nostaa tehokuuttasi ja lisää työmukavuuttasi todella paljon: ota oma työaikasi haltuusi määräämällä itse omasta ajankäytöstäsi! Käytännössä tämä on helpointa toteuttaa suunnittelemalla omat työpäiväsi etukäteen omaan sähköiseen kalenteriisi. Se, että suunnittelet työpäiväsi kalenterisi avulla, tarjoaa sinulle kolme todella merkittävää hyötyä:

  • Henkilökohtainen tuottavuutesi nousee huomattavasti.
  • Sen sijaan, että työsi on sekalaisten asioiden sarjasuorittamista, voit suunnittelun avulla tehdä työsi, urasi ja työnantajasi kannalta tarkoituksenmukaisia asioita ja näin saavuttaa todellista kehitystä itsellesi ja työnantajallesi.
  • Olet tyytyväisempi työhösi, koska sen sijaan että tanssit toisten pillin mukaan (reaktiivisesti) päätät itse omasta ajankäytöstäsi (proaktiivisesti). Oman työsi suunnittelu lisää omaa autonomian tunnettasi, joka tutkitusti lisää työtyytyväisyyttäsi.

Voit lisätä oman työsi ja ajankäyttösi suunnittelua todella merkittävästi seuraavin keinoin:

Suunnitteletko sinä työpäiväsi vai tekevätkö muut sen puolestasi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s