Kuinka voit keskittyä avotoimistossa

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Työskenteletkö avotoimistossa? Usein avotoimistossa on vaikea syventyä muutamaa minuuttia pidempää keskittymistä vaativiin tehtäviin, sillä se on yleensä meluisa paikka ja jatkuvasti täynnä vipinää. Keskittymisesi kannalta kuitenkin tuhoisin häiriötekijä on yleensä työsi keskeyttävä työkaveri (muita merkittäviä keskeyttäjiä ovat sähköposti ja Facebook).

Paras tapa välttää nämä keskeytykset, on tehdä keskittymistä vaativat tehtävät muualla, kuten kotona tai kahvilassa. Tämä ei kuitenkaan ole aina mahdollista, joten miten siis voit välttää kollegoidesi keskeytykset? Yksinkertaista: hanki mahdollisimman isot kuulokkeet ja käytä niitä aina, kun haluat syventyä johonkin tehtävään. Isot kuulokkeet viestivät sanattomasti kollegoillesi, että sinua ei kannata häiritä. Et uskokaan kuinka tehokasta tämä on!

Image courtesy of Marin / FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of Marin / FreeDigitalPhotos.net

Sinun ei välttämättä tarvitse kuunnella kuulokkeista mitään, mutta joidenkin tutkimusten mukaan vieraan musiikin kuuntelun saattaa lisätä tehokkuuttasi ja keskittymiskykyäsi. Huomaa kuitenkin, että tutun musiikin kuuntelu saattaa toisaalta haitata keskittymiskykyäsi, joten kokeile mikä ratkaisu sopii juuri sinulle. Mikäli puolestaan haluat täydellistä hiljaisuutta, voit hankkia vastamelukuulokkeet jotka vähentävät ympäristön melua merkittävästi. Mikäli sinun on vaikea nukkua lentokoneessa, vastamelukuulokkeista voit saada avun myös tähän.

Oletko sinä kokeillut kuulokkeita tehokkuutesi ja keskittymiskykysi lisäämiseen?

P.S. Liity tuhansien lukijoidemme joukkoon seuraamalla tätä blogia Facebookissa, Twitterissä, Sähköpostilla tai RSS-syötteellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s