Kuinka käytät Facebookia tehokkaasti

Facebook logo

Yhteisöpalvelu Facebook on kasvanut räjähdysmäisesti ja se on Googlen jälkeen internetin vierailluin sivusto. Joidenkin mielestä Facebook ja muut yhteisöpalvelut saattavat jopa lisätä tehokkuuttasi, kun taas toiset ovat sitä mieltä että Facebook on pahimpia työn aikasyöppöjä. Jälkimmäiseen viittaa myös Soneran uunituore tutkimus, jonka mukaan Facebook vie neljänneksen suomalaisten yritysten nettikaistasta.

Itse olen sitä mieltä, että Facebook on parhaimmillaan loistava työkalu, mutta kuten tulikin, se on huomattavasti parempi renkinä kuin isäntänä. Tässä kirjoituksessa kuvailen hyviä tapoja, joilla voit panna Facebookin käytön kuriin, mikäli se syö työhön tarkoitettua aikaasi liikaa.

Älä aloita (työ)päivääsi Facebookilla. Jos aloitat työpäiväsi sosiaalisella medialla (tai sähköpostilla), saatat helposti viettää ensimmäisen työtuntisi näiden parissa. Sen sijaan, aloita päiväsi avaamalla kalenterisi ja tehtävälistasi ja tee päiväsi kaksi tärkeintä tehtävää ensin. Tämä tapa tulee nostamaan tehokkuuttasi todella paljon ja huomaat olevasi huomattavasti tyytyväisempi, koska saat enemmän tärkeitä tehtäviä tehtyä, sen sijaan että tuhlaisit aikaasi sosiaalisessa mediassa. Yksi tapa helpottaa tätä, on jättää kalenterisi ja tehtävälistasi sellaiseen paikkaan (tai auki koneellesi), että ne ovat ensimmäinen asia jonka näet kun aloitat työsi.

Älä pidä Facebookia auki koko ajan. Sosiaalinen media on omiaan keskeyttämään työtehtäviäsi (Kuulostaako tutulta: ”Käyn nopeasti vilkaisemassa mitä Facebookissa tapahtuu.”). Keskeytykset ovat todella merkittävä tehokkuuden vihollinen ja suosittelen opettelemaan keinot keskeytysten vähentämiseen. Mikäli pidät Facebookia avoinna koko ajan, on sinulla suuri kiusaus käydä lukemassa päivityksiä useita kertoja päivässä. Jos tämä tuntuu vaikealta, voit käyttää apuohjelmia jotka estävät pääsysi Facebookin esim. tiettyinä kellonaikoina.

Seuraa Facebookia tehokkaasti. Päätät etukäteen kuinka monta kertaa päivässä haluat mennä Facebookiin ja voit jopa ajastaa nämä kalenteriisi. On paljon tehokkaampaa käydä Facebookissa kahdesti päivässä ja lukea 100 päivitystä yhdellä istumalla, kuin että käyt Facebookissa 100 kertaa lukemassa kaksi päivitystä kerrallaan.

Millä keinoilla sinä huolehdit, ettei sosiaalinen media syö tehokkuuttasi?

P.S. Liity tuhansien lukijoidemme joukkoon seuraamalla tätä blogia Facebookissa, Twitterissä, Sähköpostilla tai RSS-syötteellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s